
Paris Katsivelos
– Ηθοποιός – Σκηνοθέτης
– Καθηγητής Aνωτέρων Σχολών Δραματικής Τέχνης – Θεατρικών Εργαστηρίων
– Καθηγητής Μεταπτυχιακού Ποιοτική Δημοσιογραφία και Νέες Τεχνολογίες,
Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου Επικοινωνίας και Αυστριακού Πανεπιστημίου DUK
– Επίτιμος Διδάκτωρ της Ακαδημίας Παιδαγωγικής και Επιστημών της Ουκρανίας
– Διδάκτωρ Πρακτικής Φιλοσοφίας και Φιλοσοφίας των Επιστημών W.PH.F. University (USE - Ο.Η.Ε.- U.N.O.)
– Πρόεδρος Οργανωτικής του Επιτροπής του Παγκόσμιου Φιλοσοφικού Φόρουμ
και Αντιπρόεδρός του, Υπεύθυνος Ανάπτυξης Πολιτισμού και Διαπολιτισμικού Διαλόγου
– Σύμβουλος Πολιτιστικής Διαχείρισης
–Για το Παγκόσμιου Φιλοσοφικού Φόρουμ: Παγκόσμιος Πρεσβευτής του Καλού και του Φωτός
–Οικουμενικός Πρεσβευτής του Πνεύματος και των Τεχνών - Παγκόσμιος Πρεσβευτής Ειρήνης
–Πολίτης του Κόσμου
<<Αυγερινός>>
Ποιητική Παράσταση, με θεατροποιημένη μορφή του ομώνυμου ενιαίου αριστουργηματικού ποιητικού έργου του Εθνικού Ποιητή της Ρουμανίας Μιχάϊ Εμινέσκου.
Ο Πάρις Κατσίβελος θεατροποίησε, σκηνοθέτησε και ερμήνευσε στον Αυγερινό, όλους τους χαρακτήρες του ποιητικού έργου μαγικά, σύμφωνα με τις κριτικές, ζωντανεύοντας συγκινητικά, τον δυνατό απελπισμένο Έρωτα του Αυγερινού για μια βασιλοπούλα, και την απόφασή του να θυσιάσει την Αθανασία για μια μονάχα ώρα Αγάπης στην Γη. Η πρώτη παράσταση δόθηκε για τον εορτασμό των 165 χρόνων από την γέννηση του μεγάλου διανοητή Μιχάϊ Εμινέσκου.
Η έναρξη της σειράς των παραστάσεων του <<Αυγερινού>> έγινε στην Ρουμανική Πρεσβεία και ακόλουθα στην Αίθουσα Τελετών του Συλλόγου Ελληνορουμανικής Φιλίας και Πολιτισμού Αρμονία για τον εορτασμό και πάλι των 165 χρόνων από την γέννηση του Εθνικού Ποιητή της Ρουμανίας. Η παράσταση, παίχτηκε στα πλαίσια του Πολιτιστικού Προγράμματος του Παγκόσμιου Φιλοσοφικού Φόρουμ, στο Αμφιθέατρο του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, καθώς και στο Αμφιθέατρο Αντώνης Τρίτσης του Δήμου Αθηναίων με την συνδρομή και στήριξη του ΟΠΑΝΔΑ, στον Ελληνογαλλικό Σύνδεσμο στο πλαίσιο Πολιτιστικού Τριημέρου και σε άλλους αξιόλογους φορείς πολιτισμού.
Η παράσταση του Πάρι Κατσίβελου, είχε μια ενδιαφέρουσα και γόνιμη διαδρομή. Ο Αυγερινός, στο ταξίδι του προς τους θεατές είχε πάντα την Αιγίδα και συνεργασία, σημαντικών εθνικών και διεθνών φορέων, όπως του Ρουμανικού Υπουργείου Εξωτερικών, της Ρουμανικής Πρεσβείας στην Αθήνα, του Παγκόσμιου Φιλοσοφικού Φόρουμ, του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, του Συλλόγου Ελληνορουμανικής Φιλίας και Πολιτισμού <<Αρμονία>>, του Ομίλου για την Unesco Τεχνών, Λόγου και Επιστημών Ελλάδος και άλλων.
Ακολούθησε σειρά παραστάσεων, με την συνεργασία και υπό την Αιγίδα σημαντικών φορέων του Πολιτισμού.












